Shiatsutherapie Sanne


Shiatsu is een Japanse lichaamstherapie die berust op de principes van de eeuwenoude Oosterse geneeskunde.  Het zorgt er op veilige en zachte wijze voor dat blokkades in het lichaam opgeheven worden, zodat de energie weer kan stromen en pijnklachten verminderen. Het is een holistische therapie, waarbij lichaam en geest als één geheel worden gezien.

Er wordt stabiele druk op het lichaam uitgeoefend door middel van vingers, duimen, handpalmen en soms met de elleboog. Daarnaast wordt ook gebruik gemaakt van strekkingen van de ledematen. Shiatsu kan ingezet worden bij veel klachten zoals hoofdpijn, rugklachten, stress en darmklachten. Deze klachten zijn vaak een uiting van een disbalans in het lichaam.

Ik begin met een uitgebreide intake waarbij klachten, leefgewoonten en gezondheid worden besproken. Hierna start de behandeling gericht op je klachten. Ik werk over je kleding heen dus is het belangrijk om makkelijk zittende kleding aan te doen. Tijdens de behandeling kunnen verschillende behandelmethodes toegepast worden zoals cupping en chi nei tsang.


Sanne Shiatsu logo